Türkiye’de IELTS Sınavını Kabul Eden Şirketler

Türkiye’de IELTS Sınavını Kabul Eden Şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Aslında bunun sebebi, IELTS sınavının diğer yabancı dil sınavlarına göre farklılık göstermesi. IELTS’in, diğerlerinin aksine, akademik ve çalışmak için kullanılan iki farklı sınav türü var. Bunlar: IELTS Academic ve IELTS General. IELTS Academic, adından da anlaşılacağı gibi, eğitim başvurularında kullanılıyor. IELTS General ise, hem çalışma hem de yurtdışında yaşamak için yapılan başvurularda kullanılan bir sınav. Bu sebepten dolayı IELTS hem adaylara hem de kurumlara, ihtiyaçlarına göre bir sınav tercihi sunar. IELTS sınavının bu farkı yüzünden Türkiye’de IELTS sınav sonucunu kabul eden şirketler sayısı da gün geçtikçe artış göstermektedir.

Bankalar IELTS Sınavını Kabul Ediyor mu?

Bankalar, çalışanlarına yabancı dil tazminatı veren kurumların başında geliyor. Ve hemen hemen Türkiye’deki tüm bankalar IELTS sınav sonucunu kabul ediyor. Genelde bankalar İngilizce yeterliğini tespit etmek için A,B, C tipinde bir puan skalası kullanıyor. Örneğin; A grubu için IELTS’den 7 ve üzeri almak gerekirken B grubu için IELTS’den 6.0 – 6.5 almak gerekiyor. Tabi A grubundaki bir çalışana ödenen yabancı dil tazminatı, B grubundaki çalışana göre daha fazla oluyor.

Bankaların bir çoğu IELTS General sınavını kabul ediyor. Ama kesin bilgiyi çalıştığınız bankadan öğrenmelisiniz.

Hukuk Firmaları IELTS Academic İstiyor

Hukuk firmaları, bu listede ön plana çıkan bir başa grup. Özellikle uluslar arası hukuk firmaları IELTS’den 7.0 -7.5 bandında bir puan istiyorlar. Hukuk firmalarının tamamı, sektörleri gereği IELTS Academic sınav sonucunu kabul ediyor. Yeni mezun ve hali hazırda avukatlık mesleğini icra edenler için IELTS sınavı artık mutlak bir ihtiyaç. Bu konuda ayrıca bir yazı kaleme almamızın zamanı da sanırım geldi. Avukatlar için IELTS ile ilgili makaleyi en kısa zamanda bu bölümde paylaşacağız.

Sağlık Sektörü

Özellikle Türkiye’nin sağlık turizminde ciddi bir söz sahibi olması sağlık sektörü için İngilizce bilen çalışan sayısında ciddi bir arza sebep oldu. Yurtdışından bir çok hastanın tedavi için Türkiye’ye gelmesi sağlık sektöründeki bir çok şirket için İngilizce bilen personel arayışında IELTS sınav sonucunu kabul etmesine sebep oldu. Ayrıca, İngiltere’nin yeni uygulamaya başladığı Health and Care Vizesi ile sağlık sektöründe çalışanlarında İngiltere’ye çalışması ve yaşaması için kapılar açıldı. Bu da IELTS sınavının sağlık sektöründeki şirketler ve çalışanları için daha popüler olmasına yol açtı.

Türkiye’de IELTS Sınavını Kabul Eden Şirketler Listesi

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?
Apple7.0
American Hastanesi7.0
Anadolu Hayat Emeklilik6.5
Aselsan6.0
Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı4.5
İngiltere Konsolosluğu4.0 – 6.5
Council of Higher EducationIELTS kabul ediyor.*
Denizbank6.5
Fullbright Commission4.5
Havelsan6.0
IDP AnkaraIELTS kabul ediyor.*
IDP İstanbulIELTS kabul ediyor.*
Irmak Okulları6.0
İller Bankası3.5
İstanbul Lisan Merkezi6.5
İzmir Amerikan Koleji7.0
Kanada Konsolosluğu5.0 – 6.5
Özel Koç Lisesi6.5
MilmalstIELTS kabul ediyor.*
Modafen Lisesi5.5
OtokarIELTS kabul ediyor.*
Pegasus6.0
Robert Koleji6.5
St. Georg’s Avusturya LisesiIELTS kabul ediyor.*
ŞişecamIELTS kabul ediyor.*
TED KolejiIELTS kabul ediyor.*
TEI
TPAO
Türk EximbankIELTS kabul ediyor.*
Türk Hava Yolları6.0 – 6.5
Türk Havacılık Uzay Sanayi6.0
Türk Telekom6.5
Turkcell6.5
Türkiye İş Bankası6.5
Yapı Kredi Bankası6.5
Yeni Zelanda Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı5.0
Türkiye’de IELTS Sınavını Kabul Eden Şirketler Listesi

Eğer yazımızı beğendiyseniz aşağıdaki faydalı linklerde ilginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın