IELTS Sınavında Kaç Soru Var?

IELTS sınavında kaç soru var? Ielts sınavına hazırlanmaya başlıyorsanız, ilk olarak sınavda karşınıza ne çıkacağını bilmeniz gerekir. Sınav ile ilgili bilgiye ihtiyacınız var ise öncelikle “IELTS Nedir” yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Bu yazıda, ielts sınavında kaç soru var, ielts sınavı kaç bölüm, ielts sınavı kaç saat sürer, gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

IELTS sınavı Akademik, Genel ve Life Skills sınavı olmak üzere 3 farklı sınav olarak yapılır. Life Skills sınavı tamamen farklı bir formatta olduğu için onu daha sonraki yazılarımızda detaylı olarak açıklayacağız. Akademik (Academic) ve Genel (General) IELTS sınavları ise soru sayısı, soru formatları açısından benzerlik gösterir.

IELTS Sınavı Kaç Bölümden Oluşuyor?

IELTS sınavı 4 bölümden oluşur; Okuma (Reading), Yazma (Writing), Dinleme (Listening) ve Konuşma (Speaking). Her bölümde farklı soru tipleri bulunmaktadır. Her bölümde soru sayısı ve verilen süre farklılık gösterir. IELTS Akademik ve Genel sınavlarında, Dinleme – Listening ve Konuşma – Speaking bölümleri aynıdır. Fakat, Okuma – Reading ve Yazma – Writing bölümleri farklılık gösterir.

IELTS Sınavında Kaç Soru Var?

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

IELTS Sınavında toplamda 80 soru, 2 adet yazma görevi – writing task bulunur. Bunlara ek olarak konuşma – speaking sınavı yapılır.

Sınav okuma – reading bölümü ile başlar. Adaylara, kolaydan zora doğru 3 makale verilir. 60 dakikalık süre içerisinde 40 sorunun cevaplanması istenir.

Yazma – witing bölümünde, adaylara iki yazma görevi – writing task verilir. Writing task 1 olarak verilen görev için 20 dakika, writing task için ise 40 dakika süre verilir.

Adaylara, dinleme – reading bölümünde yine kolaydan zora doğru 4 dinleme parçası dinletilir. Dinleme parçalarını sadece 1 kere dinleme imkanınız olacaktır. Toplamda 40 soruyu dinleme parçasından edindiğiniz bilgiler ile 30 dakika içerisinde cevaplamanız istenir.

Konuşma – speaking bölümü ilk 3 bölümden bağımsız olarak ayrı yapılır. Konuşma sınavları 11 – 14 dakika arasında sürer.

Her bölümle ilgili detaylı soru formatlarına bizimde referans aldığımız ielts sınav örneği sitesinden ulaşabilirsiniz.

IELTS Sınavı Kaç Saat Sürer?

IELTS Sınavında adaylara okuma – reading sınavı için 60 dakika, yazma – writing sınavı için 60 dakika, dinleme – listening sınavı için ise 30 dakika süre verilir. Kağıt üzerinden yapılan IELTS sınavında , dinleme – listening sınavının sonunda adaylara cevaplarını cevap anahtarına aktarmaları için ek olarak 10 dakika süre verilir. Bilgisayar üzerinden yapılan IELTS sınavında bu ek süre verilmez. Konuşma – speaking sınavı ilk 3 bölümden bağımsız olarak 11 – 14 dakika süren bir sınavdır. IELTS Sınavı toplamda 2,5 saat sürer. Bu sürenin dışında 11 – 14 dakika arasında süren konuşma sınavı yapılmaktadır.

Bu yazımızda, “IELTS Sınavında Kaç Soru Var” sorusuna cevap vermeye çalıştık. Kaynak olarak ielts.org sitesinden faydalandık. Eğer yazımızı beğendiyseniz belki aşağıdaki makalelerde ilginizi çekebilir.


Bir yanıt yazın