Sıfırdan IELTS’e Hazırlanmak

Sıfırdan IELTS’e hazırlanmak mümkün mü? A1 veya A2 seviyelerden itibaren IELTS’e hazırlanmak mümkün mü? İngilizce sıfır seviyeden IELTS’e hazırlanmak nasıl olur? Sıfırdan IELTS’e nasıl hazırlanılır?

IELTS sınavı, genelde zor bir sınav olarak nitelendirilir. Ve sınava hazırlık aşaması için de zaman ayırmak gerekir. Ama aslında, en başından itibaren iyi bir planlama, doğru kurs ve eğitmen ile işiniz kolaylaşabilir.

Genel olarak yaşanılan en büyük problem ise uluslar arası geçerliliği olan IELTS, TOEFL IBT, Pearson PTE vb. gibi yabancı dil sınavlarına girecek bir çok aday İngilizce seviyesinin ne olduğunu bilmiyor. Ya da hangi İngilizce seviyesine geldiğinde IELTS sınavından başarılı olacağını bilmiyor. Bu yüzden de seviyesine göre doğru bir çalışma programı yapamıyor.

Sıfırdan IELTS’e Hazırlanmak Mümkün mü?

Peki, düşük İngilizce seviyelerinden itibaren IELTS sınavına hazırlanmak doğru mu? Mesela, A2 seviyesinden itibaren IELTS sınavına hazırlanmak mümkün olur mu? Ya da doğru mu?

Evet. Mümkün. Ve evet doğru.

Genel kural, IELTS sınavına hazırlanmak için adayın B1 seviyesini tamamlamış olması beklenir. Fakat yine de doğru bir eğitim planı ve çalışma ile A2 seviyesinden itibaren IELTS sınavına hazırlanmak mümkün. Hatta bu konuda British Council tarafından organize edilmiş, IELTS uzmanları Jo Tomlinson ve Fiona Aish trafından verilen bir seminer bile mevcut. Sınavı organize eden kurumlardan biri olan British Council’da seminerlerinde düşük seviyelerde (A2) IELTS eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğini detayları ile açıklıyor. Seminer notlarını için tıklayın.

Sıfırdan IELTS

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

Sıfırdan IELTS’e hazırlanmak için öncelikle bilmeniz gereken ufak bir detay daha var. İngilizce kurslarına katılan adayların bir çoğu belirli bir seviyeye ulaştığında, verim alamama ve öğrenememe hissine kapılır. Bu bilimsel olarak da açıklanan the Learning Plataeu‘dur. Kısaca, öğrenme platosu yada düzlüğü olarak çevrilebilir. Genelde eğitim psikolojisi profesyonelleri tarafından çok düzenli kullanılan bir ifadedir. Öğrencinin en iyi çabalarına rağmen gözle görülür ilerleme kaydetmeyi “durduğu” bir zamana atıfta bulunur. Tıpkı bir dağa tırmanmaya başladığınızda olduğu gibi. Tırmanışınızın başlangıç ​​aşamalarında hızlı ilerleme göreceksiniz. Bununla birlikte, bir süre sonra dağın daha dik olduğunu hissetmeye başlayacak ve yükselme hızınız bir platoya ulaşacaktır.

Aynı şey dil öğrenmek için de geçerlidir. Dil öğreniminin ilk aşamalarında, ilerleme hızlı olur, ancak ilerledikçe, öğrenilecek içerik daha karmaşık hale gelir. Bu nedenle daha yüksek bir düzeye erişmek için gereken çalışma süresi artar. Ancak, öğrenci bir platoya ulaştıktan sonra bile ilerleme kaydetmeye devam eder.

Bu durumda da ortaya amaçsız bir eğitim yerine hedefe odaklanan bir eğitim planlaması yapılması gerekir. Bu sayede hem eğitim metodu hem çalışma kaynakları doğru planlanır ve EVET, IELTS’e A2 seviyesinden de başlanabilir.

Sıfırdan IELTS’e Nasıl Hazırlanılır?

A2 seviyesinden itibaren IELTS’e hazırlık aşamasına geçiş yapabilirsiniz. Ama doğru eğitim sistemini seçerek.

Pre-IELTS Programları Sorunu Çözer!

Pre- IELTS programları, IELTS hazırlık aşamasının başlangıç adımı olarak tasarlanmıştır. Yani, sınav hazırlığınıza illaki B1 seviyesini bitirdikten sonra başlamak yerine Pre IELTS kursu ile hem İngilizceniz gelişir, hem de sınava hazırlanırsınız. Bu da size hem zaman hem de yukarıda belirttiğimiz örnekteki gibi bir motivasyon kaybı yaşamanıza engel olur.

PRE IELTS Programları hakkında detaylı için bilgi formunu doldurabilirsiniz.

Başarılar

Bir yanıt yazın