IELTS Sınav Tarihleri Güncellendi – 2023

IELTS sınav tarihleri güncellendi.

IELTS Sınav Tarihleri 2023 takvimi güncellendi. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte, yeni IELTS sınav tarihleri takvimi açıklandı.

IELTS Sınavı, Dünya çapında geçerli İngilizce seviyesini ölçmek için yapılan bir sınavdır. IELTS Sınavının açılımı; International English Language Testing System. 2 farklı IELTS sınavı bulunmaktadır ; IELTS Academic ve IELTS General. IELTS sınavları ve özellikleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz;

IELTS sınavı Türkiye’de resmi olarak 2 kurum tarafından yapılmaktadır. British Council ve idp IELTS. Bu kurumlar haricinde başka kurumların IELTS sınavı yapma yetkisi bulunmamaktadır.

Yaklaşan üniversite ve lisans üstü eğitim dönemi için IELTS sınav başvuruları çoğalmakta bu sebepten dolayı da sıkışıklık yaşanmakta.

Türkiye’de IELTS sınavını yapma yetkisi bulunan iki kurum var. Bu kurumlar idp IELTS ve  British Council. Her iki kurumda  yeni dönem için IELTS sınav tarihlerinin güncellendiğini sitesinde duyurdu. Bu doğrultuda IELTS kursu tarihleri de güncellendi.

IELTS hazırlık kurslarına katılabilmek için adayların minimum B1 ingilizce seviyesini bitirmiş olması gerekiyor.

IELTS Sınavı Ne Zaman?

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

IELTS Sınavı Türkiye’de sadece IDP IELTS ve British Council tarafından yapılıyor. Her iki kurumda, 2023 yılı için sınav takvimini açıkladı. IELTS sınav takvimine göre öne çıkanlar şöyle;

  • Bilgisayar üzerinden yapılan IELTS sınavı hemen hemen her gün günde 3 kez yapılıyor. Sınava girmek isteyenler IELTS sınav başvurusu linki üzerinden başvuru yapabilirler.
  • Kağıt üzerinden yapılan IELTS, daha önceden de yapıldığı üzere belirli bir takvimde yapılıyor. Sınav takvimi IDP ve British Council için farklılık gösteriyor.
  • IELTS UKVI sınav tarihleri de belirli günlerde yapılıyor. Yurtdışında, özellikle İngilitere’de üniversite başvurusunda bulunacak adayların IELTS UKVI sınavlarına girmesi gerekiyor.
  • IELTS Life Skills sınav tarihleri de belirli günlerde yapılıyor.
  • 2023 IELTS güncel sınav takvimini IELTS sınav tarihleri sayfasından takip edebilirsiniz.

IELTS Akademik Sınav Ne Zaman?

IELTS Akademik Sınav Tarihleri; kağıt üzerinden yapılan IELTS Akademik belirli bir takvimde yapılmaktadır. Genellikle her ay minimum 2 kez, maksimum 4 kez yapılır. Bilgisayar üzerinden yapılan IELTS Akademik ise hemen hemen her gün yapılmaktadır.

IELTS General Sınav Ne Zaman?

IELTS General sınav tarihleri; , kağıt üzerinden yapılan IELTS General belirli bir takvimde yapılmaktadır. Genellikle her ay minimum 2 kez yapılır. Bilgisayar üzerinden yapılan IELTS General ise hemen hemen her gün yapılmaktadır.

ielts Sınav Tarihleri sayfasından tüm sınavlar, sınav tarihleri ve sınav merkezlerine ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın