Amerika’da IELTS Sınavını Kabul Eden Üniversiteler

Bu yazımızda, eğitim hedefini Amerika’ya göre planlayanlar için Amerika’da IELTS sınavını kabul eden Amerikan Üniversitelerini listeledik.

Her ne kadar IELTS hakkında bilgi sahip olsanız da kısa bir açıklamaya da ihtiyaç var. IELTS sınavı uluslar arası geçerli olan İngilizce yeterlilik sınavıdır. Sınav hakkında çok daha derin bilgiyi IELTS nedir yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Amerika’da Üniversiteler IELTS Sınavını Kabul Ediyor mu?

Amerika’da 3,200 den fazla kurum ve üniversite IELTS sınavını İngilizce yeterlilik belgesi kanıtı olarak kabul ediyor. Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilen IELTS puanı 5.5 ile 7.5 puan arasında değişiklik gösterebiliyor.

IELTS ile Amerika’da Eğitim

Amerika’da eğitim planlaması yaparken bir çok kişi, sadece TOEFL sınavının geçerli olduğu düşünüyor. Aksine, IELTS sınav sonucu da geçerli oluyor. IELTS’in 2 farklı sınav formatı mevcut. Peki, Amerika’da eğitim için hangi IELTS sınavına girmeniz gerekli?

Amerika’da eğitim almak istiyorsanız, kesinlikle IELTS Academic sınavına girmeniz gerekli. Daha detaylı bilgi için IELTS Academic linkini inceleyebilirsiniz.

Amerika’da Üniversite IELTS sınavının tercih edilmesinin sebepleri ise;

  • Diğer sınavların aksine hem kağıt kalem sınavı hem bilgisayar üzerinden yapılan sınav olması. Genelde öğrenciler alıştıkları tarzdaki sınavları tercih eder.
  • İhtiyaca göre, iki farklı sınav türünün bulunması; IELTS Academic ve IELTS General.
  • Yüz yüze yapılan Speaking sınavı. Diğerlerinin aksine, IELST’de Speaking sınavı yüz yüze bir eğitmen ile yapılıyor. Sınava bilgisayar üzerinden girseniz bile.
  • Diğer sınavlara göre daha sık ve daha hızlı sonuç alınması

ABD’de Eğitim İçin IELTS Puanı Kaç Olmalı?

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

ABD’de eğitim için IELTS sınavından almanız gereken minimum puanı başvurduğunuz eğitim kurumundan öğrenmelisiniz. Diğer bir deyişle, sınavın ortak bir başarı puanı bulunmuyor. Çünkü IELTS sınavı, İngilizce yeterliliğini 0’dan 9’a kadar olan bir puan ölçeğinde değerlendiriyor. Her kurumda, kendi puanını kendisi belirliyor. Örneğin, Harvard Üniversitesi IELTS Academic’den minimum 7.5 puanı kabul ederken, Berkeley 6.5 ile kabul ediyor.

ABD’de IELTS Sınavını Kabul Eden Üniversiteler Hangileri?

Amerika’daki en iyi ilk 10 üniversite, en iyi ilk 25 üniversite, IVY League üniversiteler, IELTS sınavını kabul ediyor. Hem Dünya Sıralamasında hem de Amerika sıralamasında ki ilk 10 üniversitenin kabul ettiği IELTS puanlarını aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

Dünya SıralamasıAmerika SıralamasıÜniversiteMin. IELTS Puanı
21California Institute of Technology7.0
21Harvard University7.5
43Stanford University7.0
54Massachusetts Institute of Technology7.0
75Princeton University7.0
86University of California, Berkeley6.5
97Yale University7.0
108The University of Chicago7.0
Amerika’daki İlk 10 Üniversite ve IELTS Puanları

ABD’de bulunan tüm üniversitelerin kabul ettiği IELTS puanlarını IELTS.org sitesinden öğrenebilirsiniz.

Eğer yazımızı beğendiyseniz aşağıdaki faydalı linklerde ilginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın