IELTS Sınavı Karaman’da Yapılacak

IELTS Sınavı Karaman’da Yapılacak

British Council tarafından yapılan açıklamaya göre IELTS Sınavı Karaman’da ilk kez yapılacak. 07 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek sınav, British Council ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ortaklığı ile yapılacak.

IELTS Sınavı bilindiği üzere, dünyada en fazla tercih edilen İngilizce dil sınavı. Ülkemizde de yapılan IELTS sınavı, İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde her gün yapılmakta. Bu 3 ilin dışında ise, sınav tarihleri belirli bir takvimde yapılmakta.

IELTS Sınavı Hangi İllerde Yapılıyor?

IELTS sınavı, Türkiye’de British Council ve IDP IELTS tarafından gerçekleştiriliyor. Sınav, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Karabük, Erzurum, ve Manisa illerinde gerçekleştiriliyor. Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere, sınav, İstanbul, Ankara ve İzmir’de neredeyse her gün yapılıyor. Diğer illerde ise sınav belirli bir takvimde yapılıyor. Her iki kurumunda ortak sınav takvimine IELTS sınav tarihleri linkinden ulaşabilirsiniz.

IELTS Sınavı Karaman’da ilk kez düzenleniyor

Karaman’da ilk kez düzenlenecek sınav 07/07/2021 tarihinde yapılacak. Sınavın Karaman’da düzenlenmesinden önce bu bölgedeki ielts adayları sınav için diğer illere gitmek zorundaydı. Sınava çevre illerden de katılım gösterilmesi bekleniyor. Talebe göre hem kağıt üzerinden hem de bilgisayar üzerinden yapılacak olan sınav, hafta içi sabah, öğle ve öğleden sonra olmak üzere günde 3 kez düzenlenecek. Sınava ayrıca hafta sonları da girilebilecek.

IELTS Academic ve IELTS General Sınavları Yapılabiliyor

IELTS sınavı farklı ihtiyaçlara göre 2 farklı sınav olarak yapılmakta. Yurtdışında veya yurtiçinde yüksek öğretim kurumlarına başvurularda İngilizce yeterliliğini belirlemek için ihtiyaç duyulan sınav IELTS Academic iken, gündelik hayatta ve iş hayatında İngilizce yeterliliğini ölçen ve konsolosluklar ve kurumsal firmalar tarafından kabul edilen sınav ise IELTS General.

Her iki sınav için kağıt üzerinden ve bilgisayar üzerinden olmak üzere 2 farklı formatta yapılıyor. Kağıt üzerinden yapılan IELTS sınavın sonuçları sınav tarihinden 13 gün sonra açıklanırken, bilgisayar üzerinden yapılan IELTS sınavının sonuçları ise sınav tarihinden sonra 2 ila 5 gün içerisinde açıklanıyor.

IELTS Başvuru Merkezi

Karaman’da Yapılacak IELTS Sınavına Nasıl Başvurabilirim

07/07/2021 tarihinde yapılacak olan IELTS sınavına British Council’in web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. https://www.britishcouncil.org.tr/

IELTS Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım

IELTS sınavına hazırlanmak için belirli taktiklere ve sınav formatına hakim olmanız gerekmekte. Gene olarak IELTS taktikleri ve stratejileri için IELTS Hazırlık Rehberini incelemeniz sınava girmeden önce çok faydalı olacaktır.

Bir yanıt yazın