IELTS Sınavı Kaç Günde Açıklanır?

IELTS Sınavı Kaç Günde Açıklanır?

IELTS uluslararası geçerliliği olan İngilizce yeterliliğini ölçmek için uygulanan bir sınavdır. Türkiye’de iki farklı kurumdan uygulanır; British Council ve IELTS. Bu iki kurum farklı gün ve saatlerde ve farklı şehirlerde sınav düzenlemektedirler. Bu iki kurumun uyguladığı sınav takvimini ielts sınav tarihleri sayfasından öğrenebilirsiniz.

IELTS Sınavları Nelerdir?

IELTS sınavları, diğer dil yeterlilik sınavları ile karşılaştırıldığında ihtiyaca göre farklı türde sınavlardan oluşmasından dolayı avantajlıdır. 3 farklı ielts sınavı bulunur; Akademik, Genel ve Life Skills. Bu 3 sınavın sonuçlarının da açıklanması farklılık gösterir.

Akademik IELTS, adından da anlaşıldığı gibi akademik alanlarda istenen sınavdır. Örneğin, master başvurusu yada hazırlık sınavından muaf olmak gibi.

Genel IELTS, daha çok iş başvurularında talep edilir. Aynı zamanda göçmenlik başvurularında da kullanılır. Örneğin; THY pilot alımı başvurusu için.

IELTS Life Skills, İngiltere aile birleşimi ve çalışma vizesi başvurularında talep edilen sınavdır.

Akademik IELTS Sınavı Kaç Günde Açıklanır?

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

IELTS Akademik, 2 farklı türde yapılmaktadır. Kağıt üzerinden IELTS yada Bilgisayar üzerinden IELTS. Kağıt üzerinden yapılan IELTS sınavı sınav tarihinden itibaren 13 gün sonra online olarak açıklanır. Bilgisayar üzerinden yapılan IELTS sınavı ise sınava IDP üzerinden girdiyseniz 2 – 5 gün arasında açıklanır. Bu sınava British Council üzerinden girdiyseniz sınav sonucu 3 – 5 gün arasında açıklanır.

IELTS Genel Sınavı Kaç Günde Açıklanır?

IELTS Genel sınavı 2 farklı türde yapılmaktadır. Kağıt üzerinden IELTS yada Bilgisayar üzerinden IELTS. Kağıt üzerinden yapılan IELTS sınavı sınav tarihinden itibaren 13 gün sonra online olarak açıklanır. Bilgisayar üzerinden yapılan IELTS sınavı ise sınava IDP üzerinden girdiyseniz 2 – 5 gün arasında açıklanır. Bu sınava British Council üzerinden girdiyseniz sınav sonucu 3 – 5 gün arasında açıklanır.

IELTS Life Skills Sınavı Kaç Günde Açıklanır?

IELTS Life Skills sınavı 2 farklı seviyede yapılır. A1 seviyesi aile birleşimi vizesi başvuruları için istenirken, B1 seviyesi çalışma vizesi başvuruları için istenmektedir. Her iki seviyedeki Life Skills sınavı sonuçları sınav tarihinden 7 gün sonra açıklanır.

Faydalı mı?

Yazımızı faydalı bulduysanız aşağıdaki makalelerde ilginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın