IELTS Sınavı Nasıl Bir Sınavdır?

IELTS sınavı nasıl bir sınavdır?

IELTS, dört ana beceride (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) İngilizce bilginizi ölçen bir sınavdır. IELTS’in açılımı International English Language Testing System’dir. İngilitere merkezli bu sınav Dünya çapında tanınır. Hali hazırda 130’dan fazla ülkede bulunan bir çok üniversite ve şirket tarafından kabul edilmektedir.
Örneğin, Amerika’da bir üniversitede master yapmak istiyorsanız, üniversitenin sitesinden uluslar arası öğrencilerin başvurusu için istenilen belgelerin listesinde IELTS sınav sonuç belgesinin istendiğini görebilirsiniz. Örnek MIT – https://mitadmissions.org/apply/firstyear/international/

IELTS Kaç Bölümden Oluşur?

IELS Sınavı toplamda 4 ana beceride yeterliliği ölçen bir sınavdır. Yani 4 ana bölümden oluşur. Bu yazımızda, sınavın genel hatları ile bölümlerini ele alacağız. Sınav ile ilgili daha detaylı ve derin bilgileri ielts sınav örneği sitesinden edinebilirsiniz.

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

IELTS Reading – Okuma;

Ielts reading – okuma sınavında adaylara 4 okuma parçası verilir. Sınavın bu bölümü 60 dakika sürer ve toplamda 40 soru sorulur. Okuma parçaları kolaydan zora doğrudur. Hangi ielts sınavına gireceğinize göre okuma parçaları değişiklik gösterir. Ielts akademik , ielts genel sınavına göre daha zordur. Akademik ve Genel Ielts sınavlarının soru formatları da birbirinden farklıdır. Detaylı bilgi için benim de referans aldığım ielts reading örnekleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.

IELTS Writing – Yazma;

Ielts writing – yazma sınavında adaylara 2 yazma görevi verilir. Yazma görevleri, yani writing task 1 ve writing task 2 formatları birbirinden farklı olduğu gibi, Genel ve Akademik sınav için formatları da birbirinden farklıdır. Detaylı bilgi için benim de referans aldığım ielts writing örnekleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.

IELTS Listening – Dinleme;

Ielts listening – dinleme sınavında adaylara 4 parça dinletilir. Hem Akademik, hem de Genel sınavda adaylara aynı parçalar dinletilir. Yani sınav türüne göre farklılık göstermez. Toplamda 30 dakika süren sınavda adaylara 40 soru sorulur. Listening sınavında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, her parçanın sadece 1 kez dinletileceğidir. Soru formatlarını detaylı incelemek isterseniz benim de referans aldığım ielts listening örnekleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.

IELTS Speaking – Konuşma;

Ielts speaking – konuşma sınavı yine dinleme sınavı gibi Akademik ve Genel Ielts için aynıdır. Ielts konuşma sınavı toplamda 11 – 14 dakika sürer. Bu sınavın diğer İngilizce yeterlilik sınavlarından farkı, sınavın bir IELTS uzmanı tarafından yapılmasıdır. Diğer sınavlarda, Toefl gibi, genelde bilgisayara karşı yapılan bir sınav olarak uygulanmaktadır. Soru formatlarını detaylı incelemek isterseniz benim de referans aldığım ielts listening örnekleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazımda, “IELTS Sınavı Nasıl bir sınavdır” sorusuna cevap vermeye çalıştık. Eğer yazımızı beğendiyseniz belki aşağıdaki makalelerde ilginizi çekebilir.

Bir yanıt yazın