IELTS’e Hazırlanmak İçin En İyi 10 Site

IELTS’e Hazırlanmak için en iyi 10 site; IELTS Sınavına girmeye karar verdiyseniz ilk önce iyi bir çalışma planı ve kaynaklarınızı belirlemelisiniz. Web üzerinde bir çok web sitesi IELTS sınavı hakkında bilgiler veriyor. You Tube’da da bir çok videoda sınav tecrübeleri ve taktikler paylaşılıyor. Ve bu kaynakların çoğu sınav hakkında doğru ama dağınık bilgi paylaşıyor.

Henüz nereden başlamanız gerektiğine karar veremediyseniz, doğru yerdesiniz!

Yıllardır verilen IELTS kursu eğitimlerinin sonucunda edindiğimiz tecrübeyle, IELTS’e hazırlanmak için en iyi 10 siteyi sizin için derledik. Bu sitelerin çoğunluğu ücretsiz kaynaklardan oluşuyor. Yani evde kendiniz hazırlanabilirsiniz.

Tip: Başlamadan önce küçük bir öneri; IELTS sınavında yüksek puan almak için eksik yönlerinizi belirlemeniz ve buna uygun bir çalışma planı oluşturmalısınız. Eğer, IELTS çalışma planını nasıl oluşturacağınızı bilmiyorsanız, “IELTS çalışma planı nasıl hazırlanır?” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

IELTS’e Hazırlanmak için en iyi 10 site

  1. IDP IELTS
  2. IELTS.ORG
  3. British Council
  4. IELTS Hazırlık Rehberi
  5. TED Talks
  6. IELTS Simon
  7. IELTS Liz
  8. Youtube IELTS
  9. IELTS Mentor
  10. IELTS Buddy

IDP IELTS

IDP IELTS, Türkiye’de ve Dünya’da IELTS sınavını uygulayan iki yetkili kurumdan bir tanesi. Bu yüzden, IELTS sınavına girecek adaylara ücretli ve ücretsiz olarak bir çok kaynak, makale ve sınav sunuyor. Siteyi detaylı olarak incelediğinizde gireceğiniz sınava göre sınıflandırılmış kaynaklara da kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Siteye gitmek için buraya tıklayınız.

IELTS.ORG

IELTS sınavının offficial web sitesi olan ielts.org üzerinden “For Test Takers” bölümüne girerek bir çok faydalı kaynağa ulaşabilirsiniz. Bu bölümde, sınav formatı, soru tipleri, örnek sorular gibi bir çok farklı materyale ücretsiz ulaşabilirsiniz. Ayrıca, ücretli olan materyallerde mevcut. Fakat ücretsiz materyaller ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Siteye gitmek için buraya tıklayınız.

British Council

IELTS sınavını Türkiye’de ve Dünyada uygulayan bir diğer kurum ise British Council. Kısaca, yetkili bir kurum sıfatı ile sınav hakkında tüm detaylı bilgilere, çalışma kaynaklarına bu site üzerinden ulaşabilirsiniz. Sınav türüne göre düzenlenmiş kaynaklara bu siteden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, ücretli materyallerde sitede mevcut.

Siteye gitmek için buraya tıklayınız.

IELTS Hazırlık Rehberi

IDP IELTS’in resmi temsilcisi olan bu sitemizde, sınav formatı, soru örnekleri, çıkmış sorular, sınav taktikleri ve ipuçlarını bulabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan sitede IELTS sınavı hakkında tüm detaylar mevcut. Ayrıca blog kısmında da, IELTS sınavı ile ilgili çok iyi hazırlanmış makaleler bulunmakta.

Siteye gitmek için buraya tıklayınız.

TED TALKS

Bu kaynağı bilmiyorsanız, o zaman bugün şanslı gününüz. Burada dünyanın her yerinden konuşmacılar tarafından çok çeşitli konular bulacaksınız – ilginç konuşmaları dinleyebilir ve anladığınızı kontrol etmek için birlikte okuyabilirsiniz veya önce okuyun ve sonra telaffuz için dinleyin. Ted Talks ile eğlenerek öğrenmek mümkün.

Youtube: IELTS

Youtube a giriş yapıp IELTS araması yaparak çıkan sonuçlardan faydalanabilirsiniz. İngilizce arama yaparsanız çok daha fazla seçenek ve video bulabilirsiniz. Bu sayede, hem IELTS sınavı hakkında çok fazla bilgiye ve kaynağa ulaşabilirsiniz.

Tip: Youtube’da paylaşılan çok sayıda video olduğu için bilgiler dağınık olarak karşınıza çıkar. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.

IELTS’e Hazırlanmak için en iyi 10 site

Son 4 sitemiz ise, ücretsiz hazırlık materyalleri sunan eğitmenlerden. Aslında, ücretsiz hazırlık materyalleri ve tavsiyeler sağlayan birçok mükemmel öğretmen/eğitmen tarafından işletilen site var. İşte kontrol etmeniz için şiddetle tavsiye edilen dört tane:

IELTS Simon – Siteye gitmek için buraya tıklayınız.
IELTS Liz – Siteye gitmek için buraya tıklayınız.
IELTS Mentor – Siteye gitmek için buraya tıklayınız.
IELTS Buddy – Siteye gitmek için buraya tıklayınız.

Faydalı mı?

Eğer bu yazıyı faydalı bulduysanız, aşağıdakilerde ilginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın