İngiltere Üniversiteleri IELTS Skorları

İngiltere Üniversiteleri IELTS Skorları; İngiltere, bilhassa öğrencilerin sıklıkla yaşadığı Birmingham, Manchester, Londra, Liverpool, Newcastle gibi şehirleri ile en çok milletlerarası öğrenciye ev sahipliği yapan ülkelerdendir. Öyle ki bu ünü, Cambridge ve Oxford gibi dünyanın en köklü ve kaliteli eğitim sistemleriyle bilinen üniversitelerine ve Watson, Newton, Hawking, Halley gibi ödüllere sahip ve çığır açan araştırmalara imza atan bilim adamlarına borçludur.

İngiltere’de Hangi Üniversite IELST Sınavından Kaç Puan İstiyor

Yurtdışında eğitim almak için gerekli sınavlardan en çok tercih edilen IELTS, İngiltere’de eğitimini tamamlamak isteyen uluslararası öğrenciler için de geçerlidir. İngiltere Üniversiteleri IELTS Skorları; Oxford Üniversitesinde en düşük 7.0 puan almanız gereken testten Essex Online Üniversitesinde bu puan lisans için 6.0, yüksek lisans için 6.5 olarak belirtilmiştir.

Yurt dışında eğitim almak isteyenlerin en çok başvurdukları sınavlar genellikle TOEFL testi ve IELTS testidir. Gezegenin hangi ülkesine giderseniz gidin, ister İngiltere  ya da Fransa isterseniz de Amerika ya da Çin olsun yabancı dil bilginizi kanıtlamak için gerekli olan bu sınavlardan aldığınız puanların yeterliliği eğitim alacağınız üniversitelere ve programlara göre farklılık gösterir. Çünkü Oxford ya da Harvard gibi üniversitelerde eğitim görürken, projelerinizi başarıyla devam ettirebilmeniz için iyi bir anlama ve düşüncelerinizi anlaşılır bir şekilde ifade edebilme yeteneğine, bunlar içinde kelime havuzunuzun geniş olmasına ve iyi derecede İngilizce bilgisine ihtiyacınız olacaktır.

İngiltere Üniversiteleri IELTS Skorları

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

Eğer İngiltere’de Oxford gibi bir üniversitede eğitim görmek istiyorsanız IELTS test skorunuzun en düşük 7.0 olması gerekmektedir. Şöyle ki bir öğretim görevlisi olmak istiyor ve akademik kariyer yapmayı hedefliyorsanız taban puanlardan daha fazlasına ihtiyacınız olduğunu söylemekte fayda var. Birleşik Krallık, Yeni Zelanda gibi ülkelerde IELTS testi daha sıklıkla istenirken, Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde TOEFL testi daha yaygındır.

İngiltere’de eğitim almak isteyen ve anadili İngilizce olmayan her öğrenci, başvuru projesinde İngilizce bildiğini gösteren bir dil yeterlilik sınavına girmelidir. Her üniversite, giriş için farklı İngilizce dil yeterlilik sınavını kabul etmektedir. Her üniversitenin istediği yeterlilik skorları farklı olabilmektedir. Bu nedenle başvuru sırasında mutlaka istenilen puanlara dikkat edip, dil yeterlilik sınavında o puanı ya da daha fazlasını aldığınızdan emin olun.

İngilizce Dil Yeterlilik Sınavları

  • IELTS
  • TOEFL
  • C1 ADVANCED
  • PEARSON

Genellikle İngiltere’deki üniversiteler en çok IELTS İngilizce yeterlilik testini tercih etmekle beraber, diğer İngilizce yeterlilik test skorları ile de dil bilginizi sunabilirsiniz. İngiltere’deki üniversitelerin istediği IELTS skorları aşağıda belirtilmiştir.

IELTS Sınavı

IELTS, İngilizcenin iletişim dili olarak kullanıldığı ülkelerde yaşamak, okumak veya çalışmak isteyen kişilerin dil bilgisini ölçmek için istenilen bir sınavdır. En az bilenden (bant puanı 1), uzmanlığa (bant puanı 9) kadar dil bilgisini doğru bir şekilde belirtmek amacıyla 9 bantlı bir derecelendirme kullanılır.

Yurtdışında üniversite programlarına girebilmek için Akademik IELTS sınavına girmeniz gerekecektir. IELTS sınavına onaylanmış bir Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik (UKVI) sınav merkezinde girmelisiniz. IELTS sınavına ilk defa giriyorsanız, sınav hakkında deneyimli bir uzmandan destek almanızı tavsiye ederiz.

IELTS Hazırlık Kursları

Birleşik Krallık veya ABD’deki bazı üniversiteler eğitim için başvuru yapan adaylardan İngilizce yeterlilik belgesi isterler. IELTS puanınıza göre direk eğitime başlamanız veya hazırlık okumanız istenebilir. Ya da okulun şartı gereği IELTS sınavından belirli bir puan almanız gerekebilir. IELTS kursları hedefinize ulaşabilmeniz için hazırlanmanıza ve sınav deneyimi kazanmanıza yardımcı olur.

IELTS Hazırlık kursları, sadece IELTS sınav formatında eğitim verilen, 4 ana beceride, hedeflenen puanları almanızı sağlayan ve sınav stratejileri ve taktiklerinden oluşan bir eğitimdir.

Türkiye’de IELTS sınavına Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir’de bulunan IELTS test merkezlerinde girebilirsiniz. Eskiden IELTS sınavına sadece kağıt üzerinden girebiliyorken günümüzde bilgisayar üzerinden de IELTS sınavına girilebiliyor. Yazılı girdiğiniz sınavın sonucu 13 gün içerisinde açıklanırken bilgisayar ortamında girdiğiniz sınavın sonucu 3-5 gün içerisinde açıklanmaktadır.

Bir yanıt yazın