IELTS Çalışma Planı: Nasıl Hazırlanır?

IELTS Çalışma Planı: Neden Önemli?

Etkili bir çalışma planı, herhangi bir sınavda başarılı olmak için son derece önemlidir. Kendiniz için oluşturacağınız IELTS Çalışma Planı, çalışma süreleri ve öğrenme hedeflerinin ana hatlarını çizerek oluşturulan mükemmel bir şekilde organize edilmiş bir programdır.

IELTS Sınavında başarılı olmak istiyorsanız, IELTS için özel hazırlanmış bir kendi kendine çalışma planı hayati önem taşır. İster IELTS kursuna katılın ister evde hazırlanıyor olun, bu çalışma planı IELTS hazırlığınızda zaman kazandırır ve daha yüksek puan almanızı sağlar.

Şimdi, IELTS’den daha yüksek puan almak için kendi kendine çalışma planını gözden geçirelim. Bu makalenin sonunda “etkili bir çalışma planının nasıl oluşturulacağını” ve IELTS için örnek bir çalışma programı öğreneceksiniz.

Neden bir Çalışma Planı Hazırlanmalı?

Birçok IELTS öğrencisi, neden bir çalışma Planı oluşturmaya zaman ayırması gerektiğini merak ediyor. İyi organize edilmiş bir çalışma Planı, IELTS’e hazırlanırken değerli zamanınızdan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Herkesin birbirinden farklı bazı zayıf noktaları vardır.

IELTS için hazırlanacak bir çalışma planı, hedeflerinizi ve zayıf yönlerinizi netleştirmenize yardımcı olur. Böylece çalışma planı oluştururken zayıf noktalarınıza daha fazla odaklanabilirsiniz. Ayrıca, hedeflerinizi netleştirmenize, gelişiminizi ve zayıf yönleri izlemenize yardımcı olur. Bu nedenle, kendi kendine bir çalışma planı oluşturmak, zayıf yönlerinizin üstesinden gelmenize ve zayıf yönlerinize daha fazla konsantre olurken bir adım öne çıkmanıza yardımcı olur.

IELTS Çalışma Planı Nasıl Oluşturulmalı ?

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

Kendi kendine IELTS çalışma planı oluşturmadan önce, iyi organize edilmiş ve doğru bir IELTS eylem planı oluşturmanıza yardımcı olacak birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir.

  • Her gün, her hafta veya her ay, IELTS sınavına kadar zaman harcayabileceğinize karar verin.
  • IELTS için kendi kendine çalışma planı oluşturmadan önce biraz araştırma yapmak çok önemlidir.
  • IELTS sınav formatını doğru bir şekilde anlayın. Bu, çeşitli test sürümlerine, görevlere ve işlemlere aşina olmanıza yardımcı olacaktır.
  • IELTS sınavınızın son tarihini veya büyük günü aklınızda bulundurun.
  • Her bir beceriyi günlük olarak uygulamak için biraz zaman ayırmaya dikkat edin.
  • İncelemek için IELTS kendi kendine çalışma Planınızda yer açın.
  • Zor veya hızlı kurallar belirlemeyin.

IELTS Bireysel Çalışma Planı Oluşturma

IELTS testine girmenize çok az zaman kaldıysa, örneğin 1 hafta gibi, o zaman hayalinizdeki puanı almak mucizevidir. (7+ bir puan almak istiyorsanız).

Ya da IELTS sınavına girmenize birkaç ayınız, mesela iki/üç ayınız varsa bir strateji oluşturabilir ve hayalinizdeki puanı elde etmek için onu takip edebilirsiniz.

Burada, IELTS sınavınıza hazırlanmanıza yardımcı olacak bir IELTS kendi kendine çalışma planı oluşturmanın genel stratejisine bir göz atacağız.

Çalışma Programı Hazırlarken Dikkat Edin

Adım #1

Sınava ilk kez giriyorsanız, bir uzmandan profesyonel destek almak çok faydalı olabilir. Teste aşina olan birinin önerileri, zayıf yönlerinizi tanımanıza ve geliştirmenize yardımcı olacaktır. IELTS sınavında zaten deneyimliyseniz, yine de bir danışmanı ziyaret etmeniz önerilir. Zira ikinci kez girmenizin bir sebebi olmalı. Bir uzman, dinleme / okuma / yazma / konuşma durumunuza bakabilir ve hedefinize neden ulaşamadığınız hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Adım 2#

Sınavdan daha başarılı bir skor elde etmek için önce aşağıdaki soruların ve buna benzer soruların cevaplarını araştırmalısınız;

IELTS nedir?

Hangi IELTS Sınavı?

IELTS hangi bölümlerden oluşur?

IELTS puanı nasıl hesaplanır?

Bu soruların cevaplarını öğrendikten sonra sınav hakkında çok daha detaylı bilginiz olacaktır. Edindiğiniz bilgiler ışığında, eksik yönlerinize ne kadar zaman harcamanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Adım 3#

Sırada, çalışmanız için gerçekçi bir zaman hedefi planlamanız gerekli. Bu aşamada, günde 10 saat çalışmak gibi gerçekçi olmayan hedefler koymayın. Makul ve çalışabileceğiniz zaman dilimini belirleyin. Buradaki en önemli kısım programa sadık kalıp istikrarlı olmaktır.

Kapsamlı bir değerlendirme hizmeti alın ve IELTS hedefiniz için ihtiyacınız olan puana ve süreye göre gerçekçi bir zaman planlaması yapın. Bu değerlendirme hizmetini mümkünse

Adım 4#

Pratik, Pratik, Pratik. IELTS’den başarılı olmak için düzenli bir şekilde tekrar yapmalısınız. Her gün belirli bir sürenizi İngilizceye ayırın.

  • İngilizce müzik dinleyin,
  • İngilizce yayın yapan radyoları dinleyin,
  • Altyazılar olmadan İngilizce film/dizi izleyin
  • Her gün İngilizcesi çok iyi olan biri ile sohbet edin

Practice makes perfect!

Meaning: The more you do something, the better you become at it. Regular exericse of a skill or activity helps you become expert at it.

Başarılı olan insanlar, bu çabaları ve saatleri uygulamaya koyanlardır.

The expert in anything was once a beginner.

Bu 4 adım sizin nasıl bir çalışma programı oluşturmanız gerektiğini belirleyen faktörlerdir. Bireysel çalışma programını hazırlarken aşağıdaki infographic size faydalı olacaktır.

Bir yanıt yazın