IELTS Kelime Listesi – IELTS Vocabulary List

IELTS kelime listesi yıllardır verilen eğitimlerin sonucunda oluşan birikim ile hazırlandı. Bu listede, farklı kategorilere göre düzenlenmiş IELTS kelimelerine ulaşabilirsiniz. IELTS sınavından daha yüksek bir puan almak için kelime dağarcığını muhakkak geliştirmek gerekiyor.

Neden IELTS Kelime Listesi?

Sinava hazırlananların bir çoğu IELTS’in zor bir sınav olduğunu düşünür. Aslında IELTS sınavı İngilizce bilgisini 4 ana beceride ölçen bir sınavdır. Her bölüm için kendine özgü bir değerlendirme kriteri vardır. Soru formatlarına ve değerlendirme kriterlerine hakim olmak sınavda daha yüksek puan almanızı sağlar. Bu konuda daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki linkler size daha faydalı olacaktır.

Kelime bilgisi, IELTS Writing ve IELTS Speaking sınavlarında size direk olarak %25 etki eder. IELTS Listening ve IELTS Reading sınavlarında ise dolaylı etki eder.

IELTS’de her sınavın kendisine özgü değerlendirme kriterleri mevcuttur. Writing ve Speaking sınavlarında, “lexical ressources“, kriteri her iki bölümdeki puanları direk olarak %25 etki eder. Reading ve Listening sınavlarında ise kelime dağarcığınız ne kadar geniş olursa o kadar iyi sonuç alırsınız. Yani size dolaylı yoldan fayda sağlar. Gerçekçi olursak, kelime dağarcığınız arttıkça kendinizi ve fikirlerinizi daha rahat anlatmaya, karşınıza çıkacak soruları tüm yönleri ile cevaplamaya, dinleme ve okuma parçalarını daha hızlı anlamaya başlarsınız. Bu da hem duraksamadan cevap vermenize, hem de sorulara daha rahat cevap vermenize neden olur. Writing ve Speaking sınav değerlendirme kriterleri ni daha detaylı incelemek için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz;

IELTS Writing Task 1 Degerlendirme Kriterleri

IELTS Writing Task 2 Değerlendirme Kriterleri

Sınav hakkında daha detaylı inceleme yapmak isterseniz, sınavı düzenleyen British Council ve IDP IELTS sayfalarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?

Lexical resources ne demek?

Kısaca, “lexical resources“‘un sözlük anlamı “sözlüksel kaynak”tır. Gerçekte ise bir dili kullanırken ne kadar kelime kullandığınızdır. Lexical kelimesini kökü aslında “lexis“tir, yani bir dilde konuşulan kelimelerin tamamı anlamına gelir. Aslında, siz bu kelimeyi, vocabulary olarak zaten biliyorsunuz.

IELTS’den 7 ve üzeri almak için, karşınıza çıkacak çeşitli konuları tartışmak, bu konular hakkında fikirlerinizi duraksamadan beyan etmek, çeşitli konuları detaylı yönleri ile incelemek ve makale yani essay yazabilmeniz için çeşitli ve esnek bir kelime dağarcığına ihtiyacınız olacak. IELTS kelime listesi bu seviyeler de ihtiyacınız olacak kelime dağarcığını geliştirmek için 20 yıllık deneyimin sonunda oluşturuldu.

IELTS Kelime Dağarcığı Nasıl Geliştirilir?

Kelime bilgisi, sürekli ve düzenli bir çalışmanın sonunda geliştirilebilir. Kısaca, çalışma planınızı ve kaynaklarınızı iyi seçmelisiniz. Bu konuda profesyonel destek almanız büyük bir avantaj sağlayacaktır. Nasıl destek alacağınızı bilmiyorsanız IELTS kursu konusundaki uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

IELTS Kelime Listesinde Neler Var?

Aşağıdaki listeden ilgi durumuna göre hazırlanmış kelime listelerine ulaşabilirsiniz ;

Bir yanıt yazın