IELTS Puanını Artırmak için 15 İpucu ve Püf Noktası

IELTS’e girerken amacınız, sınava daha sonra tekrar girmek zorunda kalmamak için mümkün olan en yüksek puanı elde etmektir. Her bölümde ihtiyacınız olan puanları almak zor olabilir. Uygun bir sınav hazırlığı ve sınavdan önceki gece düzgün bir uyku çekmek, hazırlanmanın harika yollarıdır. Ama bunun yanında IELTS’e girerken, daha iyi bir puan almanıza yardımcı olacak bazı ipuçları ve püf noktaları da var. İşte, IELTS puanını artırmak için 15 ipucu ve püf noktası;

IELTS Puanını Artırmak için 15 İpucu ve Püf Noktası

Yardımamı İhtiyacın Var?
Yardımamı İhtiyacın Var?
  1. Puanları en üst düzeye çıkarmak için testin her bölümünde önerilen zamanlamayı izlemeyi unutmayın. Örneğin, Writing Task 2’de Task 1’den daha fazla olası nokta vardır.
  2. IELTS bölümlerinin her birinde okuduğunuz her kelimeyi ve ifadeyi anlamaya çalışmayın. Bunu yaparsanız, her bölümü tamamlamak için zamanınız olmayacak.
  3. Bazı yönergeler, minimum sözcük kullanım gereksinimini karşılamanızı gerektirir. Minimum miktara ulaştığınızdan emin olun, ancak dolgu ve gereksiz kelimeler kullanmaktan kaçının.
  4. Konuşmacılara, duruma ve seslere daha aşina olmak için Listening bölümünün başında verilen örneği kullanın.
  5. Listening bölümleri arasında genellikle kısa süreler vardır. Soruların cevaplarını hazırlamaya başlamak için bu zamanı kullanın.
  6. Bir kaydı listelerken, yalnızca o anda çalınmakta olan bölümle ilgili sorulara odaklanın.
  7. Listening bölümü soruları, kayıtlarda sunulan bilgilerin sırasını takip etme eğilimindedir.
  8. Cevapları Cevap Kağıdına aktarırken dilbilginizi ve yazımınızı kontrol ettiğinizden emin olun.
  9. Reading bölümünde verilmişse, örnek yanıtı gözden geçirin. Bu, gerçek Reading bölümü soruları için doğru bir cevap geliştirmenize yardımcı olabilir.
  10. Soruları doğru yanıtladığınızı doğrulamak için her zaman her IELTS bölümünün talimatlarını okuyun. Örneğin, bazı Reading görevlerinde, kendi sözcüklerinizle yanıtlamanız istenebilirken, diğerleri yanıtınızda metindeki sözcükleri kullanmanızı isteyebilir.
  11. Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi Writing bölümüne yazmadan önce organize ettiğinizden emin olun. Bir dakikanızı ayırın ve yazmak istediğiniz şeyin kaba bir taslağını yapın, çünkü bu fikirlerinizi ve görüşlerinizi ifade etmenize yardımcı olacaktır.
  12. Writing sorunuzu gözden geçirmek ve çalışmanızı kontrol etmek için bolca zaman ayırın.
  13. IELTS’in Speaking kısmı sırasında kayıt ekipmanıyla konuşmaktan kaçının. Örneğin, konuşurken göz teması kurarak IELTS sınav gözetmenine doğrudan hitap ettiğinizden emin olun.
  14. Sınav görevlisine her “evet” veya “hayır” yanıtı verdiğinizde, biraz daha ayrıntı verdiğinizden emin olun. Size sorulanların en az bir noktasını açıklamaya çalışın.
  15. Writing bölümünde takip etmeniz gereken belirli bir konu olacaktır. Gerçek IELTS sınavınıza kadar konunun ne olduğunu bilmeyeceğiniz için hazırlanmanıza yardımcı olması için alıştırma sınavlarını kullanın.

IELTS Sınavı Genel İngilizcenizi Ölçmez

IELTS’in amacı, genel İngilizce bilginizi değil, etkili iletişim kurma yeteneğinizi test etmek olduğunu unutmayın. Daha fazla harika ipucu ve püf noktasının yanı sıra IELTS hazırlık materyallerine erişim ve IELTS sınavı hakkında daha detaylı bilgi için için lütfen web sitemizin IELTS Hazırlık Rehberi bölümünü daha fazla keşfetmekten çekinmeyin. Ya da, IELTS kursu eğitimlerimizi inceleyerek hangi konularda destek alabileceğinizi öğrenin.

IELTS puanlama sistemi hakkında henüz yeterli bilgiye sahip değilseniz, araştırmanız için IELTS puan hesaplama makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın