izmirde ielts kursu

Kerim asked 1 yıl ago

izmirdeyim ve IELTS sınavına hazırlanmam gerekiyor. Hedefim 6,5 ve üstü. Sınava akademik olarak hazırlanacağım. Bir kaç kursla görüştüm ama bana hep genel ingilizce testi yaptılar. seviyemde hep b1-b2 arası çıktı. İzmirde hangi kursu tavsiye edersiniz ? teşekkürler

1 Answers
proielts Staff answered 1 yıl ago

Merhaba Kerim,

IELTS sınavına hazırlık için kurs almak istiyorsan öncelikle IELTS sınavını bilmeyenlerden uzak durmalısın. Bu sınava çalışmaya başlamadan önce ilk yapman gerekenler sınav puanlama sistemini anlamak, test formatını anlamak ve en önemlisi seviyeni belirlemek. Bu konuda daha önce yazdığım IELTS Çalışmaya Nereden Başlamalı makalemi okumanı tavsiye edeirim.

Kurs araştırması kısmına gelecek olursak; Bir kurstan ne beklediğin ve sana nasıl katkıda bulunacaklarını araştırmalısın. Seviyen sınava çalışmaya başlamak için kötü değil.

Kursun yapması gereken ise seni önce Speakingini test etmeli sonrasında ise bir IELTS deneme sınavına almalı. Ancak bundan sonra IELTS için İngilizce seviyen ile ilgili net bir bilgiye sahip olursun.

Bu koşullar altında direk olarak bir kurum tavsiyesi bulunmak yerine bu şartları sağlayabilen bir kurum araştırması yapmanı tavsiye ederim. Yada online ielts kurslarını araştırmalısın.