IELTS 6 almak zor mu?

IELTS Hakkında En Çok Sorulan SorularIELTS 6 almak zor mu?
burak asked 3 yıl ago

sınava gireceğim ama ne kadar süre çalışmam lazım. IELTS sınavından 6 almak zor mu. Ne tavsiye edersiniz.

1 Answers
proielts Staff answered 3 yıl ago

Merhaba Burak,
IELTS’den 6 almak zor mu sorusuna hızlıca cevap vermek isteriz. Eğer düzenli bir çalışma stratejisi uygulanırsa IELTS’den 6 almak zor değil. Tabi burada başka kriterleri de planlamak gerekli. IELTS 6.0, Avrupa dil portfolyosuna göre B2 seviyesinin başına denk geliyor. Ama sınav, Akademik veya Genel olsun, sadece gramer konularından oluşmuyor.
IELTS, 4 beceride, (yani okuma, yazma, dinleme ve konuşma) İngilizce bilgisini test eden bir sınav. Ve her beceride farklı soru formatları mevcut. Bu soru formatları, IELTS kelime bilgisi ve sınav formatı hakkında bilgi sahibi olunursa IELTS’den 6 almak çok zor değil. Tavsiyemiz, İngilizce seviyenize göre bir IELTS uzmanından destek almanız.
Kendiniz çalışmak istiyorsanız da muhakkak ielts hazırlık rehberi sitesini incelemeniz.
İlk nereden başlamalı diye soruyorsanız. Öncelikle, Sınav formatı hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyacaksınız. Sınav hakkında tüm detayları ielts sınavı nedir linkinde bulabilirsiniz.
IELTS puan karşılıklarını , örneğin IELTS ‘en 6 almak için hangi seviye gerektiğini, öğrenmek isterseniz, IELTS seviyeler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Bu arada aşağıdaki linkler faydalı olacaktır;

Başarılar